Presentatie

Presentatie-onderdelen

Er is muziek, dans, tableau-vivant, film, eloquentia en toneel.

Elke leerling doet mee aan tenminste 2 presentatie-onderdelen. De hele klas doet mee aan tableau vivant, dus daarnaast moet je nog aan 1 ander presentatie-onderdeel meedoen. Dat is dus Muziek, Eloquentia, Dans, Toneel of Film! Als klas kies je 2 onderdelen uit het drietal [toneel, eloquentia, film] – het andere onderdeel doen jullie niet. Deze onderdelen worden gepresenteerd op maandagavond in de Melkweg. Op maandag al! Dat betekent dat die onderdelen vóór de Titanenstrijd al af moeten zijn! Op dinsdagavond, ook in de Melkweg, worden Tableau-Vivant en muziek getoond, en op woensdagmiddag dans. Hieronder lees je wat de verschillende onderdelen precies inhouden.

 

Film (weging 3x)

Wil jij schitteren als ster op het grote doek? Kruipt het regisseursbloed door jouw aderen? Ben jij de tovenaar die waanzinnige special effects uit z’n mouw kan toveren? Ga je voor een blockbuster waar de actie vanaf spat, een thriller waardoor iedereen op het puntje van zijn stoel zit, een drama met onverwachte plotwendingen en ijzersterk acteerwerk? Welk genre je ook kiest, dat is aan jou. Zet je eerste serieuze stappen richting Hollywood: schrijf, acteer, film, regisseer en monteer jullie film tot meesterwerk! Let op: de film mag maximaal 5 minuten duren.

Aantal deelnemers: geen limiet

Deadline inleveren: zondag 20 mei 23.59 uur via WeTransfer in full HD*

Locatie: De Melkweg (Lijnbaansgracht 234a)

 

Toneel (weging 3x)

Net genoten van de Gelaarsde Poes? Maar kun je beter? Wil je meer? Laat je creatieve geest de vrije loop bij dit onderdeel. Het maakt niet uit wat je verzint, als je er maar een schitterende sketch van weet te maken: een dramatische opvoering waar het publiek tranen van in de ogen krijgt, of een komische act waardoor ze allemaal in een deuk liggen. Stap het podium op en laat het publiek zien waar jij toe in staat bent! Let op: je krijgt maximaal 2 minuten voor je sketch!

Aantal deelnemers: Geen limiet

Locatie: De Melkweg (Lijnbaansgracht 234a)

 

Tableau Vivant (weging 3x)

Dit onderdeel is kort maar krachtig! Je gaat met je complete klas in een pose staan. De hele klas staat 5 tot 10 seconden bevroren: een levende foto! Daarna verander je met je klas van pose: een nieuw beeld. En nog een keer. In totaal 3 poses, waarin jullie samen iets uitbeelden wat samen een verhaal vormt. Iedereen is gekleed volgens het gekozen thema van jullie verhaal. Denk na over wat je met je klas gaat uit gaat beelden! Een epos, mythe, verhaal, film of een vraag? En hoe je dat gaat doen: grote schilderijen, gefragmenteerde series van kleine groepjes, of iets anders? Verstilde actie, subtiele mimiek, of dramatische poses? Het is helemaal aan jou en je klas. Denk ook na over de overgangen: rent iedereen zomaar naar een nieuwe plaats, of is daar slim over nagedacht en cool om naar te kijken? Naast frozen acting skills en stalen zenuwen – want je staat in de Melkweg! – vraagt dit vooral nadenken vooraf en een strakke choreografie … want je hebt vanaf het moment dat je het podium op mag tot je er weer allemaal af moet zijn exact 2 minuten!

Denk aan een thema en neem kleding en spullen mee om het kracht bij te zetten. Bv: circus, het strand, riddertijd, op vakantie…. Handig om een thema te kiezen waarbij je makkelijk aan kleding en props kunt komen!

Aantal deelnemers: hele klas

Locatie: De Melkweg (Lijnbaansgracht 234a)

 

Muziek (weging 3x)

Kun jij dat ene nummer zo goed zingen? Of laat jij zien hoe je een band bent geworden en een rockend nummer neerzet? Of ben jij die ene die woorden op onnavolgbare wijze op een vette beat spit? Klim op die bühne , overtuig en wie weet werpt de zaal zich aan jouw voeten! Klassiek, rock, hiphop, metal, pop, het mag allemaal. Als je maar overtuigt en vervoert!! We gebruiken de backline van de Melkweg, dus vette amps. Drums en piano/keyboard hoef je ook niet mee te nemen… Let op: 6 minuten inclusief soundcheck.

Aantal deelnemers: ongelimiteerd

Opgeven instrumenten e.d. uiterlijk zondag 20 mei 23:59 uur. *

Locatie: De Melkweg (Lijnbaansgracht 234a)

 

Dans (weging 3x)

Zet de muziek aan, schud Noord los en laat iedereen versteld staan. Druk je zenuwen weg, want bij dit onderdeel is het aan jullie om een swingende dans neer te zetten, en zowel de jury als het publiek te laten zien wat jouw klas in huis heeft!  Denk aan choreografie ook aan kostuums, grime, dans en natuurlijk muziek(fragmenten). Probeer iedereen mee te laten doen in je dans, onverwachte dansers zullen zeker punten opleveren! Maximaal 4 minuten per klas.

Aantal deelnemers: Geen limiet

Deadline inleveren muziek(mix): zaterdag 20 mei 23:59 via WeTransfer *

Locatie: Sporthal De Weren

 

Eloquentia: (weging 3x)

Eloquentia betekent welbespraaktheid. Maar dat kun je op verschillende manieren interpreteren. De minister-president is eloquent maar dat is een assertieve stand-up comedian of een gevatte hip-hop freestyler zeker ook! Heb jij cojones van staal én het lef om in je eentje voor jouw klas het podium op te gaan? Dan ben je er voor de helft want twee minuten voor je op gaat krijg je een woord. Met dat woord moet jij de zaal boeien, keihard laten lachen, vochtige ogen laten krijgen of een brok in hun keel. Ze moeten aan jouw lippen laten hangen. Alleen echte Titanen zijn hier voor geschikt. Ben jij er één? Dit onderdeel vereist dus veel – maar geen voorbereiding…

Locatie: De Melkweg (Lijnbaansgracht 234a)

 

* Stuur dit naar titanenstrijd@hyperionlyceum.nl onder duidelijke vermelding van het onderdeel en je klas. Onduidelijke of te laat ingestuurde inzendingen doen nog wel mee… voor spek en bonen.